“Οδική Ασφάλεια” Δεκέμβριος 2021

Δελτίο Τύπου – Εκστρατεία με θέμα “Οδική Ασφάλεια”

Ανακοινώθηκε χθες ακόμα μια Εκστρατεία Ενημέρωσης από το ενημερωτικό portal/family blog Mrs Mommy και τον διαδικτυακό κατάλογο επιχειρήσεων Κύπρου Businesslink, με θέμα την «Οδική Ασφάλεια». Ένα θέμα που δυστυχώς συνεχίζει να απασχολεί δυσάρεστα τόσο τις αρχές όσο και ολόκληρη την κοινωνία. Ενδεικτικά και στοιχεία της Αστυνομίας Κύπρου, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2021, έχουν σημειωθεί 199 τροχαία δυστυχήματα, ενώ ταυτόχρονα μετράμε 16 νεκρούς και 208 τραυματίες μόνο σε αυτό το πρώτο μισό του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα σε έρευνα της Ε.Ε για το 2018, αναφέρεται ότι το 12% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε δρόμους της Ε.Ε ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, ενώ μόνο το 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού εμπίπτει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα νέας ηλικίας είναι πιθανότερο να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Φέτος, η εκστρατεία της εταιρείας μας για την Οδική Ασφάλεια επικεντρώνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που διακυβεύουν την ασφάλεια στους δρόμους, τόσο τη δική μας όσων και αυτών που αγαπάμε.
Χρήση κινητού τηλεφώνου, αλκοόλ και οδήγηση και τέλος η σωστή χρήση παιδικού καθίσματος ασφαλείας. Για το τελευταίο, θέλουμε να επισιτίσουμε ιδιαίτερα την προσοχή, μιας και οι περισσότεροι οδηγοί αμελούν ή θεωρούν μικρότερης σημασίας τη σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος, κυρίως για μικρές αποστάσεις.
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι σε μια σύγκρουση με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα, ένα παιδί που δεν είναι ορθά προσδεμένο, μπορεί να εκτιναχθεί με δύναμη ίση με 30 μέχρι 60 φορές το βάρος του. Στην Ευρώπη δύο περίπου παιδιά μικρότερα του ενός έτους βρίσκουν κάθε μέρα τον θάνατο σε τροχαία ατυχήματα.
Η σωστή επιλογή και η σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος και των ζωνών ασφαλείας μπορούν να μειώσουν μέχρι και 70% τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα. Το 40% των θανατηφόρων ατυχημάτων συμβαίνουν σε διαδρομές μικρότερες των 3 χιλιομέτρων.

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής
• Argous Blue Ltd
• Ιδέα – Σενάρια φωτογραφικών παραγωγών: Κρίστα θεοφανοπούλου
• Graphic Designer: Vassos Pratziotis by Crazymouse Design Studio Ltd

Στηρίζουν
Τις εκστρατείες στηρίζουν το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τον Κ.Ο.Α και τα Ταχυδρομεία Κύπρου

Η ανάρτηση των αφισών γίνεται σε όλα τα, Στρατόπεδα, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, Ιδιόκτητα Αθλητικά κέντρα του Κ.Ο.Α. και τα κατά τόπους ταχυδρομεία.

Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας σειράς εκστρατειών που στόχο έχουν την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα Κοινωνικών Προβλημάτων όπως ο Εθισμός στις ηλεκτρονικές συσκευές και το διαδίκτυο από παιδιά προσχολικής ηλικίας, η Περιβαλλοντική Συνείδηση, η Οδική Ασφάλεια και η Διαδικτυακή Εξάρτηση.

Ευχαριστίες
Ευχαριστούμε θερμά τα πιο πάνω Υπουργεία, και τους λειτουργούς αυτών, τους συνεργάτες μας και κατ’ επέκταση όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκστρατειών.

Επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την συμβολή της ως προς την ορθή διατύπωση της εκστρατείας. Χωρίς τη συμμετοχή των πιο πάνω δεν θα ήταν δυνατόν να κοινοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα στο ευρύτερο κοινό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές μας

Τις εταιρείες C.A Papaellinas Group, Hellenic Petroleum Cyprus, ΟΠΑΠ Κύπρου, Hyundai, Royal Crown Insurance, A. Psaltis & Sons Ltd και το μοναδικό νερό κοινωνικής ευθύνης «Ευ ζην»

Στόχος και δέσμευσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερους πολίτες και ειδικότερα τα παιδιά, για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

 

Related Posts