“Διαδικτυακή Εξάρτηση” Οκτώβριος 2021

«Διαδικτυακή Εξάρτηση»

Ανακοινώθηκε χθες ακόμα μια Εκστρατεία Ενημέρωσης από το ενημερωτικό portal/family blog Mrs Mommy και τον διαδικτυακό κατάλογο επιχειρήσεων Κύπρου Businesslink, με θέμα τη «Διαδικτυακή Εξάρτηση». Μια πραγματικότητα που τείνει να γίνει μάστιγα την εποχής μας, αφού εν μέσω πανδημίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης οι ώρες που περνάμε στο διαδίκτυο αυξάνονται δραματικά.

Η διαδικτυακή εξάρτηση ή κατά άλλους το σύνδρομο διαδικτυακού εθισμού αντιμετωπίζεται πλέον από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας  σαν ένας ακόμη εθισμός που προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των σοβαρών και επικίνδυνων εξαρτήσεων όπως αυτές από ουσίες, αλκοόλ κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνες διαπιστώνουν ότι εν μέσω πανδημίας και διαδοχικών lockdown, τα παιδιά βουλιάζουν στον εθισμό του διαδικτύου, ενώ αυξήθηκε κατά 10% ο αυτοτραυματισμός στα κορίτσια και διπλασιάστηκε το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη. Ανησυχητικό δε είναι ότι οι ενήλικες μεταμορφώνονται σε ψηφιακούς παθολογικούς χρήστες χωρίς να το αντιλαμβάνονται, με τις πλείστες περιπτώσεις αυτό να έχει αντίκτυπο στην ενδοοικογενειακή και την εργασιακή τους ζωή. 

 Στηρίζουν

Τις εκστρατείες στηρίζουν το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τον Κ.Ο.Α και τα Ταχυδρομεία Κύπρου.

Η ανάρτηση των αφισών γίνεται σε όλα τα, Στρατόπεδα, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, Ιδιόκτητα Αθλητικά κέντρα του Κ.Ο.Α. και τα κατά τόπους ταχυδρομεία.

Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας σειράς εκστρατειών που στόχο έχουν την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα Κοινωνικών Προβλημάτων όπως ο Εθισμός στις ηλεκτρονικές συσκευές και το διαδίκτυο από παιδιά προσχολικής ηλικίας, η Περιβαλλοντική Συνείδηση, η Οδική Ασφάλεια και η Διαδικτυακή Εξάρτηση.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά τα πιο πάνω Υπουργεία, και τους λειτουργούς αυτών, τους συνεργάτες μας και κατ’ επέκταση όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκστρατειών.

Επίσης ευχαριστούμε την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου  για την συμβολή της ως προς την ορθή διατύπωση της εκστρατείας. Χωρίς τη συμμετοχή των πιο πάνω δεν θα ήταν δυνατό να κοινοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα στο ευρύτερο κοινό.

 Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής

  • Argous Blue Ltd.
  • Ιδέα – Σενάρια φωτογραφικών παραγωγών: Κρίστα θεοφανοπούλου
  • Graphic Designer: Vassos Pratziotis by Crazymouse Design Studio Ltd

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές μας:

Το μοναδικό νερό κοινωνικής ευθύνης «Εὖ ζῆν Water, ΟΠΑΠ, STROMA, BIONIC & Chemopel Paints.

Στόχος και δέσμευσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερους πολίτες και ειδικότερα τα παιδιά, για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

 

Related Posts